Bij het horen van het woord Dutch design denk je wellicht aan allerhande ontwerpen in de architectuur, schilderijen, beeldhouwwerken en de nieuwste mode, maar een minder bekende niche

Op Dutchdesignmeubels.nl lees je alles over Dutch design meubels: van belangrijke invloeden uit het verleden tot aan de nieuwste trends, alles over deze stroming komt aan bod.

De Geschiedenis

Dat Nederlanders een ondernemend volk zijn, is al langer bekend:  zo vond de tegenwoordig door heel Europa opererende fabrikant van kantoormeubilair Ahrend meer dan 100 jaar geleden zijn oorsprong in Amsterdam. Tegenwoordig is er geen Nederlandse school of kantoor meer te vinden waar geen producten van Ahrendt aanwezig zijn. Gerrit Rietveld (1888-1964), de meest bekende Nederlandse meubelontwerper, wordt vaak genoemd als de grondlegger van de Dutch Design. Zijn kenmerkende creaties zoals de Rietveldstoel gaan vandaag de dag nog steeds voor flinke prijzen over de toonbank. De term Dutch design, welke in de context van deze website meubels van Nederlands ontwerp omvat, raakte echter pas in zwang vanaf de jaren 80, en is sindsdien een sterk begrip in de wereld van wonen en lifestyle.

Innovatie

Het begrip Dutch design kan breed worden geinterpreteerd: het omvat allerlei ontwerpen, van sober en functioneel tot grappig en innovatief. Vele ontwerpers en bedrijven verbinden zich aan de term in hun marketingcampagnes, en met succes: zo heeft Droog Design, één van de meest bekende Nederlandse Dutch Design-bedrijven, zelfs winkels in New York en Los Angeles. Tegenwoordig worden nog steeds regelmatig innovatieve, indrukwekkende en inspirerende Dutch design producten op de markt gebracht: wat dacht je bijvoorbeeld van de CRAFT 2.0 tafel door Renier Winkelaar, welke verstelbaar is door middel van een tandwielconstructie welke geinspireerd is door de oer-Hollandse windmolen!

Duurzaamheid

De jaarlijks gehouden Dutch Design Week geldt als ´s lands toonaangevendste evenement omtrent alles wat met innovatie van Hollandse bodem te maken heeft: temidden van in totaal zo´n 250.000 bezoekers in 2015 presenteerden vele ontwerpers en studenten van technische universiteiten de nieuwste producten en ideeën. Naast vele meubels welke voor astronomische prijzen worden geproduceerd én verkocht, heeft de Dutch Design-stroming tegenwoordig tevens een ruim aanbod aan duurzame producten. In 2011 werd bijvoorbeeld de Dutch Design Chair op de markt gebracht. Deze door de New York Times geroemde creatie, welke verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, is geheel gemaakt van FSC-gecertificeerd karton en kan tot wel 200 kilo dragen. Met een prijs van gemiddeld 20 euro (binnen Nederland) is deze uitvinding een uitkomst voor degene die hip én duurzaam een dutch designmeubel wil aanschaffen.

Online dutch design meubels kopen

Wil je online dutch design meubels kopen? Je vindt shops via diverse overzichten zoals beslist.nl. Probleem is echter dat je bij veel meubels niet gratis kunt verzenden of retourneren. Voor een overzicht van meubelwinkels waar je gratis kunt retourneren, kun je het best naar gratisretourneren.nl.

Tot Slot

Enthousiast geworden over Dutch design meubels? Houd DutchDesign.nl in de gaten voor leuke weetjes, nieuwtjes en de laatste trends op het gebied van wonen en lifestyle met een Nederlands tintje!