Wanddecoratie is er in alle soorten en maten: de meest bekende accessoires voor in huis zijn uiteraard het schilderij, de foto en de lamp. Uit de vele materialen waaruit een wandornament gemaakt kan worden, is hout wellicht tegenwoordig één van de meest in het oog springende. Houten wanddecoratie kan worden vervaardigd van vele verschillende soorten hout, en kan dusdanig worden bewerkt dat er voor ieder interieur wel een geschikte houten wanddecoratie te kopen of te maken is!

Geschiedenis

 

Hout wordt al eeuwen gebruikt voor het maken van zowel woningconstructies als decoratie van interieurs. Door de eeuwen heen heeft dit materiaal flink aan populariteit gewonnen, en is nu naast functioneel ook vooral aanwezig als decoratief materiaal in menig interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van je favoriete foto, gedrukt op een prachtig stuk hout?

Duurzaam en met karakter

 

Hout is ecologisch gezien het meest duurzame materiaal om wanddec: oratie van te maken, en heeft door de eeuwen heen flink aan populariteit gewonnen. Tegenwoordig is het bijvoorbeeld zeer in trek om een wanddecoratiebord van oud steigerhout in huis te hebben: goed voor het milieu, en met de verschillende mogelijkheden qua afwerking ook nog eens vol karakter! Het zelf maken van een houten wanddecoratie is ook hartstikke leuk om te doen, en met een beetje fantasie en hulp van het internet heb je al snel je eigen blikvanger aan de muur! Door gerecycled hout te gebruiken en dit naar wens te bewerken, kun je zelf de gewenste uitstraling aan het hout toevoegen: bijvoorbeeld een mooie laklook, een whitewash of een likje groene verf.

Van takken tot wereldkaarten

 

De meest oorspronkelijke vorm van houten wanddecoratie is natuurlijk de houten tak of boomschors: de onbewerkte versie haalt zo de natuur in huis, en is hiermee tevens duurzaam en vol rustieke uitstraling. Uiteraard is dit ornament uit de natuur te verkrijgen in vele uitvoeringen: een kleine bewerking kan een groot verschil maken. Houten takken en boomstammen geven een interieur een stijlvolle uitstraling, en kunnen zowel aan de muur als op het plafond en aan de grond geplaatst worden.

Bewerkte houtvormen als wanddecoratie zijn tegenwoordig in opmars: de meest hippe ontwerpen zijn vandaag de dag te bewonderen in menig huishouden. Een bijzondere vorm van houten wanddecoratie is de houten wereldkaart. Wereldkaarten zijn sinds jaar en dag een populair ornament in menig huishouden, en zijn in vele maten en vormen te verkrijgen. Door middel van een speciaal gezandstraald oppervlak heeft de Artprint wereldkaart bijvoorbeeld een bijzonder karakteristiek uiterlijk. Hiernaast is de houten wereldkaart in vele andere uitvoeringen te verkrijgen: zo kan deze ook met een speciale lasertechniek worden vervaardigd, en door hem een centimenter van de muur te hangen ontstaat een zeer speciaal 3-D effect!

Tot Slot

 

Enthousiast geworden over houten wanddecoratie? Houd DutchDesign.nl dan in de gaten voor leuke weetjes, nieuwtjes en de laatste trends op het gebied van wonen en lifestyle met een Nederlands tintje!